higijafarm@hotmail.com
  +389 47 227 625

 

Аптеката Хигијафарм е основана пред 25 години во далечната 1992г. ( како фамилијарен мал бизнис ) Со годините истовремено се развива и Галенската лабараторија за изработка на магистрални лекови.
Стручниот тим е составен исклучиво од дипломирани фармацевти а веќе на сцена стапува третата генерација на фармацевт.
Со оглед дека се повеќе се произведуваат високо квалитетни козметички препарати формирана е Хигија Козметикс. Во нејзиното портфолио влегуваат природни козметички препарати:
»    Природни сапуни за
•    нормална кожа
•    сува кожа
•    мрсна кожа
•    хипоалергени сапуни
•    сапуни за детоксификација и др.
»    Природен крем со араганово масло
»    Природен крем со пчелин восок за раце
»    Глицерински крем за раце
»    Детски крем со кантарион и цинк
»    Млеко за тело и лице со 5 и 10 % уреа
»    Лабело за нега на усни со кантарионово масло
И уште многу други препарати кои се во фаза на испитување.


Copyright 2016 - Designed by Elkom Group | web design | hosting solutions